fredag 12 februari 2016

Inlevelseförmåga

Det sägs att människan är ensam om det, (vete sjutton om alla har det), men nu har man i Österrike kommit fram till att korpar har en typ av "Theory of mind", i stora drag innebär det att en individ kan föreställa sig vad en annan tänker. Intressant! Och korpar har jag nästan aldrig sett tror jag men här i Uppsala på väg hemåt igen från landet stannade vi till, en vårdag, och satte oss ute på serveringen, då gjorde ett par korpar oss sällskap och jag plockade fram kameran. Vetenskapsradion har rapporterat om korpforskningen, finns mycket roligt att lyssna på i radio.
Spirorna på Uppsala domkyrka som syns överallt ifrån i denna stad får också vara med, sitter på Nordens största dom.

4 kommentarer:

 1. Korpar är nog smartare än många andra :) såg ett program på BBC igår om katter som lärt sej teckenspråk, 60 tecken kunde de! Deras ägare var dövstum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, ja bara blicken där, intressant och tror så med:-), fantastiskt med katterna, är ju helt fascinerande.

   Radera
 2. Korpar, ja det är allt lite fascinerande och mystiska. Har väl kanske lite magiska krafter.
  Absolut, på radion finns verkligen många bra program. Tacksam att jag får ta del av hela SRs urval.
  Ha en toppenhelg nu!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja väldigt intressanta! Ja det finns så många bra program, känns så genomarbetade och seriösa många av dem. Jättebra att du kan ta del av dem när du vill!
   Ha en fin helg du med!

   Radera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  5 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan