fredag 29 januari 2016

Nu så är det jul igen ♪

Nej inte riktigt:-) men det snöade på tvären och stormade, och smälte igen det mesta i plusgraderna. Musten hade vi tänkt lagra till påsk men så fick vi (jag) plötsligt mustlust och öppnade den. Aldrig sett detta märke förr och den är dansk, helt igenom ekologisk från bär till råsocker och kryddor, smakade, ja alldeles otroligt konstigt, jag är nog inte så dansk:-), funderade på vad det kunde vara som fick tankarna att gå till någon kemikalielösning på lab. Och den luktade starkt dessutom. Men det är fläder i, kan bli lite konstigt kanske, svarta vinbär och druvor är det också och malt, humle och kryddor. Men absolut första gången jag sett ekologisk julmust och skulle vara kul att höra om någon mer druckit denna här hemma och vad de själva tycker i Danmark. Är nu tacksam för våra sorter som Apotekarnes, Nygårda, Norrlandsmust och allt vad de heter, Lidls är god också.

4 kommentarer:

 1. Ser spännande ut :) danskarna har mycket för sej ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, väldigt spännande, man väntar sig mustsmak så då blev den här väldigt konstig, gjorde lite research;-), den fick en halv kapsyl i betyg, haha, varit med i testpanel och man tycker den smakar som någon sorts isglass, ja det är väl inte vad vi menar med must. Jag vågade knappt dricka den för den smakade så konstigt, tänkte det var något gift i av misstag, haha, far din som tycker det är synd att slänga nåt hällde ur flaskan efter varsitt glas:-)

   Radera
 2. Se där, Jonas kunde inte låta bli att slänga ner lite snö på er också :-)
  Must ska smaka must. Inga konstigheter ska det vara. Tror jag gillar Apotekarnes mest. NU blev jag väldigt mustsugen!!
  Ha en toppenhelg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika, ja och sen regn idag som ispiggar och mera blåst, då är det bättre det ligger ett snötäcke ett tag, i januari i alla fall och lite snö till barnen i februari på sportloven.
   Väldigt konstig must men lite roliga är danskarna som gjort något så helt annorlunda:-), Apotekarnes är god och så finns det en del andra småbryggerier idag som gör god och lagrar den.
   Tack, ha en fin helg du med!

   Radera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan