torsdag 28 januari 2016

Förändringar,

inte så kloka, de bestämdes innan Sverige blev så totalt förändrat under hösten, men pensionärer får sämre villkor med högre skatt om de arbetar och det vet vi hur det ser ut, myndigheter och arbetsgivare jagar pensionärerna idag till arbeten som inga andra har utbildning för eller det finns inte folk att finna helt enkelt.

Så får fler som kommer över brytpunkten som nu inte höjs som brukligt från januari betala statlig skatt på sin inkomst med 20 % . Och arbetsgivarna ska från juni månad betala 31.42 % istället för som nu 10.21 % för unga i arbetsgivaravgift, den lägre avgiften infördes för att försöka få företag att anställa unga och få ut dem i arbetslivet och med tanke på den höga ungdomsarbetslösheten i Sverige så var det klokt. Och nu som det förändrats oerhört på kort tid med tiotusentals unga som tillkommit så har man försämrat för dem som kunnat tänka sig att anställa. Allt skedde med ny regering, alla ska ju visa sin makt och förändra, men ingen kunde ana vad som komma skulle och nu kan man nog inte erkänna att det var bra en del som var, nej det kan inte politiker. Viktigare att hålla masken än att erkänna att det blir problem. Fast ingen avundas nog vår statsminister idag.

Internationell press skriver oerhört mycket om Sverige och väldigt tydligt, de tar upp allt som händer här nu dag för dag både politiskt och annat, översätter hela förundersökningar till engelska och redogör väldigt sakligt, ja de är bara att läsa fakta vad var och en säger i förhören och det är något alldeles otroligt mycket som framkommer, tänker på den senaste läkaren med sitt agerande där i Skåne. Han var medlem i Medicinska föreningen samtidigt som jag men jag minns inte just honom. Det som blir än mer underligt är att han valdes att representera i Nobelsammanhang som en förebild för unga blivande läkare. Men inget på utsidan som berättar om insidan tyvärr. Skrämmande att höra händelseförloppet och planerna.
Så helt annorlunda att läsa än våra kvällstidningar som mest liknar Hänt i Veckan och Se och Hör i sina rapporteringar. Och så otroligt mycket galenskap som sker varje dag. Enligt en erfaren man i TV så är läkare överrepresenterade i galenskap. Ja jag har ju arbetat med väldigt många under min yrkeskarriär och ovanliga har många varit om man säger så:-). Men de riktigt galna är säkert skickliga på att dölja det, de vi tycker är lite konstiga är nog inte så farliga. Så finns det så många fantastiska med både människointresse och enorm kompetens så det får vi inte heller glömma. Nu har ännu en tillkommit i galenskap, fruktansvärt. Så många de hinner skada innan de upptäcks.

Men man får köpa sig en tulpanbukett och försöka koppla ifrån ibland allt som bara sköljer över en och så tittade jag på konståkning damernas, vad de är skickliga och vilken utstrålning, dansar över isen så oerhört vackert.

4 kommentarer:

 1. Usch, jag blir orolig när jag läser vad du skriver. Tänker mkt på Sverige nu. Häromdagen hade Washington Post en större artikel om mordet som skedde på flyktingförläggningen nyligen.
  Inte kul att läsa alltså.
  Tur att det finns tuplaner och annat.

  SvaraRadera
 2. Annika, det händer alldeles för mycket galenskaper och otäckt varje dag i ett så litet land som Sverige, det känns obehagligt och det sker överallt i alla sammanhang. Väldigt otäckt med det som hände på flyktingförläggningen och idag redan var det upplopp på ett annat boende så personalen låste in sig tills polisen kom.
  Ja får försöka hitta något positivt att se och tänka på.

  SvaraRadera
 3. Jag läser och är alldeles vettskrämd över vad som händer i Sverige just nu. SD är tydligen ett av de största partierna nu? Folk som överfaller människor på gatan. Och så politikerna på det som höjer skatter hit och dit. Jag är FÖR skatter för jag ser vad de kan göra. Men när man har lägre skatt av en anledning - att ungdomar ska få arbete lättare, då känns det himla konstigt att höja den igen...

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten, hemskt mycket underligt och otäckt sker varje dag numera. Vi behöver inte skriva om alla andra, tycker journalister och politiker har mycket att fundera över här istället. Bara att komma i Stockholm och mängder med män med huvor rusar fram, ingen kan ju veta vad det gäller, tänk att komma med småbarn där i detta. Och vi har färre poliser än i andra länder. Tyckte vakterna på Sergels torg var imponerande, de försökte ställa sig som en sköld mot dem intill varandra men de hade ju kunnat bli dödade också, de kunde ju inte veta vad detta var. Det är som ett vansinne. Och de där blåsipporna är många nu, fattar inte folk hur landet skulle bli om de hade makten? Det drabbar ju alla.

  SvaraRadera