söndag 27 december 2015

Ute faller snö ♬ tralalalalala tralalalalala tralalalalala ♬

O.s.v., första snön denna vinter i stockholmsk söderort, riktigt mysigt, maken är lite orolig för trafiklaget dock, han som ska göra en insats i skolans värld även i mellandagarna, lärarjobbet börjar mer och mer likna vårdjobben i arbetstider m.m.

4 kommentarer:

 1. Så snön kom till slut.
  Kan du njuta av den utan att behöva stressa pga väglaget?
  Hoppas att din make kommer dit han skall.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Anne-Marie, ja den kom och det blev lite ljusare, tyckte det var riktigt fint med en aning sol också men kylan var vi inte vana vid, känns riktigt kallt med minusgrader, vi vänjer oss kanske:-). Varit mycket avåkningar i trafiken, beror på att folk kör fort som vanligt enligt polisen och inte anpassar till halkan. Maken tar lite extra tid på sig dit han ska, är klokt.
  God fortsättning du med och hoppas du har det bra!

  SvaraRadera
 3. Jag har sett att det snöat i SVerige, hela Facebook bubblar av snöbilder ;) Och alla verkar så glada att snön kommit! Här borta tänker jag att snön kan hålla sig borta minsann ;) Speciellt nu när sonen pendlar med mig till skolan. Det blir så bökigt med snö och vagn och allt sånt! Hoppas maken får en lugn start på det nya skolåret!

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten, ja haha, det är lite mysigt faktiskt, vi har väl nåt i oss från ett vildmarksliv kanske:-). Fast tåg och allt det som brukar krångla krånglar förstås;-), men det var ljusare idag, det tänkte jag först på, gav lite mer energi, för fy så mörkt det varit. Förstår om du klarar dig utan snön men nån snöflinga kan väl få falla och så vår sen:-). Skolans värld är väl rätt komplicerad nu mer än någonsin men jag tycker många elever ändå är rätt gulliga:-), anstränger sig mycket och svårt för dem med när de idag har så olika skolbakgrund. Men det är stora problem att hitta utbildat folk, alla pensionärer kontaktas och det gäller även inom socialtjänsten, pensionerade socialsekreterare och kuratorer kallas tillbaka. Och man ger avkall på utbildning när det gäller skolsjuksköterskor, anställer undersköterskor som det, är en väldig skillnad och man måste ju ändra ansvarsområden då, hoppas vi. Men kanske elever mest behöver någon att prata med och det funkar säkert, vid olyckor tycker jag akuten gäller direkt men där är det också fullt förstås.

  Hoppas du har det bra med ditt jobb, lite extra jobbigt för dig att alltid ha en liten kille i ordning och med men det är väl samtidigt rätt praktiskt. Och så har du ju trevligt pendlingssällskap:-). Hoppas ni har det bra alla!

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  5 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan