lördag 26 december 2015

Underligheter

Att juldagen har blivit svenskens stora fylledag, den dagen som många andra länder firar jul och inte har de vår julafton som den stora fylledagen heller, då arbetar de. Vilket konstigt beteende och underligt folk, tror det var bättre på vikingatiden faktiskt, de måste varit väldigt kunniga och även skärpta när de tog sig runt jorden som de gjorde och hem igen. Polisens fylleceller är fulla idag och överfulla. Och vad jobbigt att vara dels i tjänst och dels till helt onödiga uppgifter som all denna sk*t, det skulle ju kunna vara enbart sådant som ingen rår över. Och det är inte främst ungdomar utan s.k. vuxna det gäller.

Vet så förvånade vi blev när vi firat jul på landet, plötsligt på juldagen vällde det in folk till stranden för de skulle ha party där, var tradition, vi som trodde att vi skulle få en fridfull dag vid sjön. Det var nåt nytt, hade aldrig hört talas om detta, men det var det nya. Nykterheten var det förstås si och så med och alla körde i bil dit och sedan runt och ned i våra trädgårdar. Inte trevligt på något sätt och det kändes oroligt hela dagen. Svensken har stora problem i förhållande till alkoholen. Undrar hur det är att komma hit för alla nyanlända? Kanske de behövs mer än vi förstår och tror. Och förutom det förstår jag inte hur de där i rikets andra stad kan ha knivar om de är intagna på psyket, hugga ned medpatienter och personal, helt obegripligt är mycket i detta konstiga land.
Nu Slottet och s.k. stjärnor och vi njuter av en julkaffe till:

2 kommentarer:

 1. Skönt att se Sverige såhär lite på avstånd genom BBCs ögon, oerhört idylliskt. Just nu tittar jag på ett program om Lake Hournbourgou och de vackra tranorna :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja det förstår jag:-) och då visar man det fina skandinaviska och att vi åker skridskor mitt i stan eller skidor till jobbet:-), vad kul, är det Hornborgarsjön:-), där har jag varit med morbror och moster. Ja där är lite idylliskt.

  SvaraRadera

 • Skeppsholmen - Jag stannar till och bara tar in hur vackert det är! Alla båtar, uteserveringar, atmosfären. Och så en julgran med fotbollströjor.
  4 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  6 år sedan