torsdag 31 december 2015

Ljus

Här blev det ett långt strömavbrott sent igår kväll, så där plötsligt bara, vädret var bra, lugnt och inte kallt heller och det blev totalt mörker, all gatubelysning slocknade och julgranarna ute och allt inne, tror inte porten ens går att öppna utifrån, och det blev svart i hela vårt bostadsområde, man undrar lite vad det beror på, fick inga besked utom att om en timma är det ordnat, tekniker på plats, men det tog många timmar och vi tömde kylskåpet och så bra att ha de där toppenkassarna från Rusta med dragkedja, packade allt i dem och ställde ut på balkongen.
Det blev rumstempererat i kylen under tiden, frysen fick vara, håller sig bättre. Men tänkte på alla som sov och imorse hade ström, de märkte ju inget och all mat som inhandlats till nyår, känslig för värme och bör stå kallt för hållbarhet.
Och glad åt batteriljus, de nådde jag först, det här är toppen, gjort i vax och har en lite rörlig låga och kan t.o.m. programmeras, det fina ljusfatet i smide som jag fann i Världsbutiken blev perfekt till detta och sen fick vi nytta av den där "vev"ficklampan från Ikea:-) och lite levande ljus förstås. Imorse var alla varor perfekt kalla, vi hade tur med vädret:-), var runt noll. Men dålig info.

2 kommentarer:

 1. Ett "perfekt" avslut på ett ganska miserabelt år med stora bekymmer över hela världen! Nu hoppas vi på ett riktigt bra 2016 för dig och din familj och för världen i övrigt.

  SvaraRadera
 2. Nilla, tack detsamma! Ett riktigt Gott Nytt År önskas dig också!

  SvaraRadera

 • Leftover mincemeat - Mincemeat finns vad jag vet inte i Sverige men det är inte köttfärs utan torkad frukt med kryddor och socker som man fyller mince pies med till jul. Vi ...
  18 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  5 år sedan