måndag 9 november 2015

Medalj och julklapp

Alltså, den här pojken, vilken hjälte och vilken närvaro och styrka, ska han inte få medalj och som årets julklapp som kan ske på stört att hans pappa får komma. SO-lektion brukar vara fullklass så det fanns 30 elever här i klassrummet som han räddade livet på och dess lärare och kanske många fler? För hade han inte gjort det han gjorde hade ondskan kunnat fortsätta till nästa rum innan någon hunnit larma eller stoppa detta. Det lyfts fram för lite, står väldigt mycket internationellt om detta. Och Löfvén kan hämta hans pappa tycker jag på stört, en liten sak för honom och vårt land men stor för familjen.

4 kommentarer:

 1. Nog en kille som varit med om en del. Idioter till klasskompisar som ville gå ut till mördaren. Den där barnsligheten känner man igen. Verkar godtyckligt vilka anhöriga som får komma och inte. Föräldrar och barn är väl självklart. Kan han inte också sätta sej på en buss och vägra gå av :)

  SvaraRadera
 2. Anna, verkar som ingen riktigt fattar vad han gjorde, vilket hjältemod. Och korkade klasskamrater som sagt, och pappan borde självklart få komma till sin familj, det borde naturligtvis ordnas meddetsamma. Och så sant om godtycklighet, det larmas idag om de jurister Migrationsverket använder, 13 stycken är svartlistade redan, de somnar under förhandlingen, tar betalt av flyktingen samtidigt som de får betalt av M-verket, ritar symboler i sitt block som han med mustasch hade, berusad jurist ringde klienten och ville hon skulle komma till hans hotellrum. Är stora brister i rättssäkerhet och när felbehandling av ärendet uppdagas har redan flyktingen felaktigt utvisats. Det har blivit en industri för svenska juristfirmor, förra året gick våra skattepengar till dem med en kvarts miljard kronor. Kvaliteten är mycket varierande, en del har inte ens någon juristexamen, än mindre är de advokater. Tror hela Sverige är ett skämt, beklämmande är det.

  SvaraRadera
 3. Håller med! OCH visst tycker jag att hans pappa borde få komma. DET kan bli hans pris. Absolut.

  SvaraRadera
 4. Annika, javisst! Tror att Sverige måste skärpa till sig och se på individen också, vad någon gjort. Som är gott och av en så ung kille. Att ha den närvaron som han hade är ju otroligt.

  SvaraRadera

 • Gosplutten - Nu passar minsann kattbädden. Det tog sin lilla tid innan den användes (typ 4 år). Leendet är så gulligt när hon sover!
  12 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  5 år sedan