lördag 14 november 2015

Det sägs att,

människan har mer avancerade mentala och intellektuella funktioner än djuren, ???, kan det vara sant, fundera ett tag när ni läser den länken, jag har också lyssnat på den oklippta versionen som är två timmar lång och med än mer våldsuttalanden, det är så aktuellt med det vansinniga våldet idag...,
det vi vet däremot och även jag själv som har en hel del poäng i neuroscience och arbetat med hjärnor är att kvinnor har fler axoner, ja många fler och därmed många fler kontaktpunkter och ett större samarbete mellan hjärnhalvorna och dessutom fattas ju inte ett "ben" på oss, xx istället för xy, tror det har betydelse i tankeförmåga men att utröna detta gör vi nog inte i detta jordeliv, vi får stå tämligen frågande över allt som sker.

Att mäns våld är stort det vet vi och om det finns fysiologiska eller mest kulturella förklaringar kan vi fundera på och alla blir ju inte galningar och det kan vi också fundera på, vad det är som skiljer. Att formatera om hjärnan går i galna omgivningar och så har droger väldigt stark påverkan till att förvränga verkligheten. Och ingen gör säkert de här vansinnesdåden utan dem, gäller i krigsvåld och övrigt våld. Och droger kan vara både av laglig och olaglig sort, de är alla lika farliga men okunnigheten är stor hos användaren.

Men skrämd blir jag av en vit man, svensk, född i Göteborg, uppväxt i Borås, nästan lite hyllad tidigare och nu i allt detta karlflabb och att sedan skylla på spriten och annat, han meeeenar nog inte så. Säger vi så om alla män? De meeeeenar nog inte så. Är det spriten då också eller? I våldsdåden? Och någon religion märker jag inte hos denne man, möjligen en egen religion att han tillåter sig allt och har rätt till allt. Tycker jag synd om honom? Inte ett dugg men övriga i samtalet är medskyldiga, en karl försökte stoppa det fruktansvärda något litet visserligen. Och att vara kvinnan som den han uttalar sig om och leva här med ett sådant liv? Är det något vi är stolta över? Glöm allt vad rasism heter nu kära ni, det finns så mycket mörker bakom pannloben som vi måste försöka tala öppet om så att inte en hel generation av män är förlorade i detta mörker. Och det är tragiskt och helt obegripligt var detta hat kommer ifrån. Som hos mannen utklädd till eller om han faktiskt var en busschaufför med sin stampapåhuvudochkroppochhårdasparkattack på ett två-årigt barn som var med sina föräldrar där i en liten norrlandsstad. Det här mörkret måste stoppas men hur?

Skrämmande är att sådana här människor tydligen finns runt omkring oss, ser hyfsat normala ut, framträder i media, hyllas och flabbas åt och hålls om ryggen. Ska aldrig bli rädd mer för någon lite luggsliten skäggig karl som numera sitter i galleriorna innan de går till sitt boende. Hur en människa ser ut har verkligen ingen som helst koppling till vad de kan göra, får jobba lite med den fördomen. Grabben i Trollhättan var ju även han rätt söt och såg snäll ut. Men fullständigt galen och ond till det sista andetaget. Och rasism som en journalist så rätt skriver, finns ju inget sånt ord egentligen, då avskyr vi oss själva, det finns ju bara en ras människa, så sant.

2 kommentarer:

  1. Väldigt obehagligt. Att det händer i ett land som Sverige är så himla konstigt. Vad får man ens sånna hot och tankar ifrån? På andra ställen i världen händer det systematiskt på riktigt.

    SvaraRadera
  2. Anna, det är alldeles oerhört obehagligt. Jag blev chockad av hatet och den fullständiga galenskapen. Jag tycker det är något alldeles oerhört otäckt om en kvinna som är anställd, gör sitt jobb, ja inte ens var inblandad blir utsatt så här och det nästan accepteras. Ja vem det än är, man som kvinna. Det är helt obegripligt hur samhället ser ut idag. Skrämmande och personen själv har inte insikt, det märks, tycker det är ok men nu har det blivit lite krångligt för hans egen del. Droger tror jag är inblandat i de flesta våldshandlingar, kanske alla och skadar än mer dem som saknar det där extrabenet på kromosomen. Det har ju mindre tänkande att ta utav. Måste vara förklaringen.

    SvaraRadera