torsdag 5 november 2015

Den där tomten,

verkar inte ha varit alltför mysig, i alla fall utdöms den som livsfarlig att vistas på för svenska barn, invandrarbarn, särskolebarn, ungdomar på byggprogram och förstås för alla vuxna lärare och övrig personal: Här kan ingen vistas så lärarna applåderar när skolan stängs för alltid

Ja nu har den här industritomten varit väldigt aktuell i dagarna men vad den rike fastighetsägaren som för övrigt är miljardär och en av de mäktigaste i denna bransch tänkt att ha den till kan man undra och man kan undra att staden byggde en stor skola här för både förskolebarn och gymnasister innan någon sanering eller innan provresultat fanns från den mycket giftiga marken, och bara efter kort tid är allt stängt och all verksamhet nedlagd. Toaletterna kunde ju fått användas av dem som bodde direkt på marken här och hur kunde de överleva i denna livsfarliga miljö?

Sen är det märkligt att ägaren ska betala avhysningen även om han knappt märker av en sådan summa och sen är det märkligt att när bosättarna parkerade sina husvagnar på gator för att skydda dem och sina ägodelar så transporterades de snabbt bort, folk bad om respit på en timma för att hinna plocka ut sina ägodelar, ja sitt livs ägodelar, men den gavs inte och de ska betala staden 2500 kronor inom tre månader för att få sin husvagn tillbaka. Sen är de stadens. Eventuellt ska ägodelarna betalas separat för att fås tillbaka.

Det blir svårt för dem med de summorna, för dem som inget har.

Skulle inte den här staden behöva hjälp med matematiken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar