söndag 4 oktober 2015

Oktobervackert

Sol och vackra dagar fortsätter, är så skönt med detta fina väder, vi gick ned till vår sjö här i söderort och satt en stund, tog t o m med mig en topp med shorts men det var väl optimistiskt. Här vid sjön går "Hälsans stig" och den har jag gått många hundra mil på under kvällar efter jobb men numera aldrig en sen kväll. Är glad att det gick bra även i kolmörker. Att finna bryggor som går att sitta på är mycket svårare än förr. På varenda stubbe nästan står privat och så finns trädgårdsmöbler, parasoller, små strandhus m m och en hög grind för bryggan där mångmiljonärernas lyxbåtar ligger förtöjda. I något fall var inte bryggan avstängd men möblerad som en trädgårdskatalog och "privat" stod skrivet på en stubbe på stranden, är nog tveksamt i vissa fall men hett önskat av lyxvillaägarna på andra sidan vägen, vägen som "klyver" strand och hustomter.
Nöjde mig med att fota de mindre båtarna här vid stranden som var "öppen", väldigt vacker dag med sol som värmde och vind som rufsade om i de vackra björkarna. Men först startade vi dagen med varma smörgåsar till frukost, underbart gott bröd så smörgåsarna blev också underbara:-):
Dagen till ära hade maken letat fram en T-shirt från Calvin Klein:-), det var otroligt länge sedan jag köpte den så jag undrade var den hållit hus, just idag hittade han den i en låda och tyckte den passade så bra till ljusgråa mysbyxor under frukosten:-)
Björkar är så vackra och här följde de skira bladen med i vindens fart så fint
 Vi åkte sedan och tog en fika i en minimetropol:-), där på caféet fanns nu väldigt goda kanelbullar med tanke på att det på söndag är kanelbullens dag sa personalen:-) och på väggarna finns tavlor som visar hur det såg ut för inte så länge sedan, nedan där det står konditori var Anna som liten och jag på besök ibland, nu är 50-talshuset jämnat med marken. Och mycket skall byggas om och till, tror det blir bra det också faktiskt.

4 kommentarer:

 1. Ibland är hösten fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marina, den är väldigt vacker i år.

   Radera
 2. Svar
  1. Anna, ja så otroligt fint där vid stranden nedanför din "gamla" klasskompis hus, tänkte på så fin utsikt de har och tror det är hängbjörkar dessa, väldigt vackra.

   Radera