tisdag 27 oktober 2015

Lite blomsterpyssel

Vi for till landet i söndags över dagen, efter frukost och hem igen på kvällen, vi hann rätt mycket ändå, räfsade massor med löv i stora högar och bar bort till komposten, klippte ned annat men då var det så mörkt så jag såg knappt, månen lyste stor och klar och fick vara lampa, väldigt stor ännu är den. När vi åkte till kyrkogården gick jag där i kolmörker, haha, sa till maken att vakta bilen, tänkte att det är nog bäst, vi åkte hemåt direkt sedan och hade alla grejer med i den. Det var vackert och fridfullt att gå där tyckte jag, en del hade tänt lyktor som lyste upp, till helgen lyser det överallt, det är så vackert.

Och vi såg varken björn eller varg eller eldklotet från skyn, allt finns på film hos andra så vi har sett att det var på riktigt:-) och kanske de vilda djuren stod och kikade på oss i mörkret, just björnen rekommenderas att hålla sig ifrån, den är farlig för människan om den känner sig hotad, jagad eller att någon stör deras revir. Både mamma, pappa och baby Björn har skådats:-). Eldklotet missades för jag ändrade resplaner, vi hade annars kommit precis då, maken hade tyckt det varit spännande att se påstår han, jag är lika glad ändå:). Eldklotet undrade jag över för det sågs på flera håll i fredags både norrut och söderut men har nu fått en förklaring. Det gick in i jordens atmosfär fem mil söder om Stockholm, med en hastighet mer än 100 gånger snabbare än ett flygplan, exploderade, var väldigt tungt och stort och en del av meteoren var då norr om Uppsala och kom emot en ensam bilförare på kvällen, han filmade, uppfattade att det störtade i skogen intill honom sedan och det kan mycket väl hittas stenar. År 1869 på nyårsdagen och vid en nyårsmässa kom ett åskdån och mängder av flammande stenar föll till marken i en by söder om Uppsala, fy vad rädda folk måste blivit, det blev många meteorbitar och stenar efter det som kunde tas tillvara och det är grunden till den samling och forskning som finns här idag om detta. I Uppsala.
Till mammas och pappas grav hade jag en korg med blommor, ljungen är från affären och sedan plockade jag ihop lite från naturen, korgen är en trådkorg med litet trähandtag så jag fyllde den först med några olika sorters mossa, och dekorerade sen med en lingonkvist och några kottar och en fin sten

2 kommentarer:

 1. Alltså, jag skulle så gärna vilja besöka en kyrkogård i norden helgen som kommer. Oj så innerligt vackert det är med alla upplysta gravar. Halloween och Allhelgona har ju en sällsynt krock i helgen, och här är det ju Halloween som uppmärksammas. Tror att Allhelgona bara uppmärksammas i kyrkorna, inte samma tradition att tända lyktor vid gravarna här som hemma. Måste ha varit magiskt i månskenet på kyrkogården i helgen också. Coolt med meteoren som syntes över så stora delar.

  SvaraRadera
 2. Annika, det är väldigt vackert, mäktigt och så stillheten, alla lågor som brinner men alldeles tyst. Blir lite överväldigande på något sätt. En tjej som arbetar på en stor kyrkogård här berättar att det gör väldigt mycket förberedelser och fint, de tänder marschaller längs alla gångar så att det är ljus hos alla. Hon säger att det blir fler och fler besökare varje år och vi ser att kyrkorna är öppna nu på ett annat sätt i samband med detta, litet café, musik och så konserter eller bara att sitta ned. Fint!
  Ja spännande liv på landet:-), inte bara vilda djur:-). Och månskenet var verkligen vackert, det lyser ju på ett annat sätt när det inte finns så mycket annat ljus. Och alldeles tyst var det.

  SvaraRadera

 • Gosplutten - Nu passar minsann kattbädden. Det tog sin lilla tid innan den användes (typ 4 år). Leendet är så gulligt när hon sover!
  12 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  5 år sedan