onsdag 28 oktober 2015

Ingen trängsel,

i Trängslet;-), inte i Lima heller direkt, ja kommer man från en mångmiljonstad med fler invånare än hela Sverige så kanske man blir rädd att hamna ute i skogen med björn, varg, lodjur och jättestora älgar som nu jagas och skjuts, det är nog inte så lätt att förstå sig på ett lingon-blåbärs-trattkantarellälskande folk som gärna jagar:-) och dessutom betalar mycket dyrt per vecka för att få bo just där i Lima t.ex. och åka skidor på sportlovet. Inte helt lätt att förstå det där med röda stugor med vita knutar heller och gärna med lite primitiv standard som sommarvatten och utedass som förhöjer det idylliska för oss svenskar:-). Kollade Lima stugby och det var 80-talsstuk verkligen, såg inte ut att vara renoverat sen dess, men fina stugor vinterbonade förstås, kök, sängar, allrum, badrum fanns och det garanteras både värme och varmvatten och mat. Det andra Trängslet ligger i samma kommun som vi har fått vår nyaste prinsessa ifrån och hon förstås har ju valt att flytta:-).
Några andra som kanske skulle bli glada över att få tak och värme kan jag tänka är de som fördrivs från sitt läger, det som nu rivs i Malmö, några var gravida där också och det är svårt att fatta hur de ska klara den kommande kylan, men de har ju alltid fått kämpa.
Det jag tycker är underligast i allt är att bussbolagets chaufförer blir kvarhållna och inte har rätt att ta en buss och åka därifrån. Så när ett bussbolag blir anlitat till att köra så har de sedan inte rätt till sitt eget fordon eller personal, de blir som kidnappade då och kvarhållna, skulle vara obehagligt om man vore anhörig, fru, make, syskon eller barn.

Uppdatering: DET HÄR, är kanske värre att träffa på än vilda djur, ja man tar sig för pannan:-)

2 kommentarer:

  1. Kylan, ensamheten och mörkret är svårt att förstå innan man upplevt det. Finns ju en anledning att folk betalar miljoner för att bo i en garderob på söder liksom. Men kan tänka mej ett parti som får 25% nästa val. Folk blir galna om dom inte redan är det när de läser rapportering om detta.

    SvaraRadera
  2. Anna, ja det är det:-) och det är väldigt svenskt att gilla skogen och det glesbefolkade och mycket med det. Väldigt främmande för andra, det skulle informeras mycket mer vad de kommer till, många föredrar väl detta framför krig medan andra levt mer skyddade och tänker att livet här är lätt för alla. Ja och folk blir galna som själva kämpar mycket här, det gäller ju många.

    SvaraRadera