onsdag 21 oktober 2015

Alltså,

gå ni hit både dagar och kvällar, arbeta gratis, ge undervisning, ta en kopp kaffe, betyder säkert att se till att ungdomarna får någon kvällsfika överhuvudtaget, se till att de kommer till skolan, förresten 17-åringar går väl inte i grundskolan som är den enda som finns på denna ort, till närmsta gymnasium är det fem mil. Så kommer jag och hivar in pengarna, storkovan. En personal på natten för det blir billigast så! Två på dagen. I en grannort var det ett "företag" som drev "hem" i en villa, de anställde unga skolflickor (blev billigt) som måste låsa in sig om natten (alltid en ensam som arbetade natt) under hot från pojkarna som vistades där, det var uppe på regeringsnivå. Hur vansinnigt det var.

Det här ska kallas "elevhem" för då behövs inga tillstånd, vem som helst kan starta ett sådant. Och lite som ett hot mot befolkningen låter det, de som jag vet är av typen Gnosjö med den företagsandan och med stort engagemang för människor, gör det här frivilligt annars får ni skylla er själva om ni får problem. Och ingen aaaaaning har denne Emanuel vilka trauman eller vilken bakgrund dessa gossar har. Men mumma, oj vad mycket pengar, miljoner gånger miljoner jag får! Så synd att ingen på orten köpte denna vackra historiska gård med så fina anor och drev det här med bygdens folk om de ändå får göra det gratis.
HÄR finns att läsa om "informationsmötet".
Ett av husen, alla byggnader är från 1700-talet och totalrenoverade av olika tidigare ägare

2 kommentarer:

 1. Att jobba ensam på natten verkar jättekonstigt. Det gör man inte här om det är fler än fyra man ansvarar för. Ofta är det bara en person man ansvarar för. Då har vi ändå extremt snäva budgetar här jämfört med Sverige.

  SvaraRadera
 2. Anna, helt galet är det! Fel år båda håll, för den anställde och för dem som ska tas omhand.

  SvaraRadera

 • Gosplutten - Nu passar minsann kattbädden. Det tog sin lilla tid innan den användes (typ 4 år). Leendet är så gulligt när hon sover!
  12 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  5 år sedan