måndag 28 september 2015

Mitt i ett äventyr:-)

En bukett fick jag ändå ihop att ta med hem och två knoppar höstanemon:-), här syns nytillskott, köpt ett par plädar i lammull och de är lite juliga, det blev bra tycker jag:-)
En helg på landet känns nästan som en utlandsresa, det är så händelserikt:-). Efter lite pyssel hemma så for vi iväg på lördag eftermiddag, stannade i Uppsala på det nya superstora snygga Ica för att proviantera, det är väldigt stort och ändå samma saker som överallt, men då vet vi det. Hoppade över Ikea denna gång och i jämförelse känns det vilsamt att gå där, gillar verkligen Ikea i Uppsala. Lätt och smidigt att ta sig fram, parkera och allt sådant.
Vi for sedan på upplandsslätten norrut och tror aldrig jag sett en sådan himmel, den var mycket speciell och mycket vacker. Det syns inte så bra på mina foton men något. Sockertoppsmoln och vita gnistrande moln som hade mörka moln i grått ovanför sig som följde med, i det vita fanns också någon sorts rökmoln. Ett jättestort vitt gnistrande hjärta uppenbarade sig mot mycket blå bakgrund, har tyvärr inget foto men minns. Och så plötsligt mörker, lite regn tvärt, nu nya färger och en regnbåge.

Efter allt detta var vi hungriga och framme vid vår stuga, solen gick ned, det var också en otroligt vacker solnedgång. Som tur är finns en liten trevlig pizzeria på orten, där var det hålligång, fotbollslaget hade kommit upp i division 6:-), (inte så hemma på fotboll men tror de "sjöng" om det), ja de var fortfarande kontaktbara de vilda gossarna men det blev säkert värre framåt natten, klockan var bara sju och pizzeriaägaren sa att det blir värre framåt natten med ett litet leende.

Ett sällskap på åtta, (inte fotbollskillarna), bad om notan och det hade jag glömt! Är ju så ofta i England med en uppfostrad kultur:-). Men nu började "räkneriet", hur mycket kostade din pizza, hm ja då var min tio kronor billigare så det ska jag dra av, vad drack du o s v. Ägaren gick fram efter en stund och höll fram båda händerna med ett leende men fick återvända med oförrättat ärende. Efter en halvtimme dock låg drivor av enkronor och tjugor på bordet. Så allt var preciiiiis på öret för var och en. Och kan nog bara hända i landet lagom med svenska matgäster.

Då kom våra pizzor, vi åt dem hemma. Gott, gott.

På den privata parkeringen, vi har en gemensamt uppbyggd, gjordes en stor eld upp och täcken las ut. Svensken gillar resandekulturen;-), i husvagn och husbil, och stanna spontant både här och där. Som tur var har vi skog emellan så vi slapp se aktiviteterna som kanske bara var helt oskyldiga som en picknick, vem vet men täckena låg kvar nästa dag sedan. Man ser inte sjön från vägen för där hade det kanske varit lämpligare att göra upp eld, finns grillplats och sittplatser. Ja första gången några gjort upp "lägereld" på parkeringen. En parkering jag personligen gärna skulle se att den stängdes.

Grannen kom och berättade att alla kantareller var plockade i våra trädgårdar ända fram till dörren, ja vi såg spår på verandan, struntar i svampen och är glad om det inte är värre, men blir trött på folks uppfattning om allemansrätten som gått lite väl långt. Undrar över att det finns så mycket tok som går in i privata trädgårdar och slår sig ned. Alla lingon var också bortplockade i fina skogen vi äger intill tomten, som har så vackra lövträd av olika slag och mycket gran och tall och också är det en fin blåbärs- och lingonskog.

Några andra luriga än dem som förut tagit dusch, vänt upp och ned på allt inomhus i båda stugorna, hade denna gång skövlat trädgården, tror det är rådjur, inte hänt förut att de kapat alla kärleksört vartefter och precis varenda höstvallmo, de måste gilla rosa:-), inte hänt förut denna tid, det finns ju så mycket annat att äta. Efter lövräfs och klipp, klipp, blommor och häckar, kaffe ute i höstsolen, grävande i rabatter, ett besök vid mammas och pappas grav, så styrde vi hemåt och såg den stora månen hela vägen. Som betittades mer under natten, trots tidigt jobb men sömnen får ske en annan natt.
Och kärleksört finns kvar på denna piedestal, inga andra i rabatterna, foto från förra året, än har inte så mycket färger kommit i år
Foto från förra året, nu fanns endast en kvist kvar med två knoppar på som fick en plats i buketten hem
Ska snart bli en supermåne:-), hemma igen söndag kväll

2 kommentarer:

  1. Det där räknandet är så pinsamt. Vad är det för fel på folk liksom :) så skönt med England där jag för första gången känt att så som jag naturligt beter mej faktiskt är normalt ;)

    SvaraRadera
  2. Anna, det är ju så galet och samtidigt tog de upp personalens tid, skapar röra och ser otrevligt ut. Ja skönt med folk som kan bete sig:-)

    SvaraRadera