fredag 25 september 2015

Fyrklöver

Vad har Centerpartiet och Slussen gemensamt? Jo partiet har fyrklövern som symbol även i andra nordiska länder och Slussen fick en fyrklöverbladsform då när det begav sig, den nuvarande Slussenanläggningen invigdes 1935 efter 40 år av diskussioner, utredningar och förslag, känns igen;-).  Däremot har jag aldrig tänkt på fyrklövern, pratade med kära dotter om det och den hade hon full koll på, hon har en väldigt bra överblick och syn hur saker och ting är konstruerade. 1990 drogs den diskussion igång som pågår än om dagens utformning och upprustning.
Nu på måndag, den 28 september ska det ges klartecken om start för "Nya Slussen". Det kommer kosta astronomiska summor tydligen och väntas bli färdigbyggt år 2026! Usch ska det var en sådan röra i så många år och ingen vet riktigt ändå hur det ska bli och slutnotan kan ingen ansvarig idag uttala sig om. Och sedan att det nästan alltid verkar vara otänkbart att bevara något av det gamla, historia och kultur, det är tråkigt. Tullhusen ska troligen rivas och annat på Södermalmstorg. Jag är övertygad om att vi borde byta huvudstad till Uppsala, det går inte att bygga som dagens efterfrågan blivit inom alla fronter en storstad på tusentals öar. Det är synd men den logistiken fungerar inte. Och fina staden Stockholm kunde få vara så vacker som den är utan att den måste tänjas på alla ledder. Fast Slussen behöver förstås rustas upp men inte att allt blir totalt förändrat till något som inget vet vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

  • Gosplutten - Nu passar minsann kattbädden. Det tog sin lilla tid innan den användes (typ 4 år). Leendet är så gulligt när hon sover!
    12 timmar sedan
  • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
    1 år sedan
  • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
    5 år sedan