lördag 11 juli 2015

Intensiva dagar

Årsmöte på landet förra helgen och jag har nu en betydelsefull post, haha, maken fick göra en insats på direkten i mötet. Helt improviserat och det gick bra, fick applåder:-). Vi har inte haft möjlighet att vara här av olika orsaker så det var en hel del att stå i och fixa med sedan i vår trädgård. Så efter mötet gick vi direkt på att hässja höet:-), nej inte direkt men gräset var högt och testade med lie som finns kvar från förr men det gick inte så bra, vi handklippte mycket istället. På ett sätt synd att klippa ned för en del i trädgården var en fin sommaräng med massor med prästkragar och blåklockor bl a. Tyckte dock att det skulle klippas och göras snyggt runt plattgången in mot huset och ta tillbaka gräsmattan på framsidan, ja så fick det bli. Och det finns prästkragar och andra vilda blommor kvar och faktiskt bra att låta en trädgård vara lite ifred, vi såg mer allt som växt och vad som var vad. Blev fint och kvällen ägnades senare åt städning inne i hettan, i luften var det 30 plus, i solen kanske det dubbla. Nästa dag fortsatte röjning och tredje dagen kom monsunregnet. Vi umgicks också och tog en sväng med bilen till grannorten för pauser så att vi inte skulle förgås i hettan.
Det första jag gör är att plocka in en bukett
Vi satt inte så mycket:-)
En gulkrage blommar på våren och av den syntes inte ett spår nu, det här är en annan gul blomma som jag glömt namnet på och blommar i juli och så kommer ännu en sort och blommar senare
Praktbetonika är fin och blommar rikligt på flera håll i trädgården, jag har planterat ut den lite
Midsommarblomstren är utblommade men det här är en senare sorts näva jag planterat
Fröställning från jättevallmo, vackert det också
Timjan blommade så fint med en sorts törel där bakom
Lupinerna är överblommade snabbt men denna var fin
Lite grässtrån bara men tyckte det var fint
Humlen har gigantiska blad i år
Gäststugeverandan
En installation:-)

Och solen gick ned, badgästerna var fortfarande kvar, vattnet hos oss är badbart, skönt

4 kommentarer:

 1. Oh, så underbart det ser ut! Och så svenskt med rött tråhus, badsjö, öppen smörgås och blomsterbukett! Vad vi saknar i Wales.
  Njut av en svensk sommar!

  SvaraRadera
 2. Lena, tack:-), röda stugor och sommarblommor är väl själva sinnebilden av Sverige och det man saknar som svensk och att det är så stora ytor och ser idylliskt ut, på bild i alla fall:-), vi har en myggsommar i år, det varierar år från år, hoppas de försvinner snart. Allra roligast är det med blommorna, prästkragarna är så stora och kraftiga som de i blomsteraffären och jag kan plocka så många jag vill, och blåklockorna är så fina. Sen kommer mycket smultron, det är verkligen gott men blåbärsblom och lingonblom frös i den kalla våren tidigare så det blir knappt några i år. Men en fin sommarvecka har det varit, nu 10-12 grader igen och mest regn. Njut du med av er vackra sommar!

  SvaraRadera
 3. Vackert med blåklockor, prästkragar och rödklöver. Kanske ska låta det vara det mesta!

  SvaraRadera
 4. Anna, det är väldigt fint, särskilt på vår tomt:-), det är så mycket vackra ängsblommor och fina strån, nu sa jag till M att spara den gräsmatta som blivit en så fin sommaräng där med, hon undrade hur hon skulle göra men de har ju en stor gräsmatta till att vara på som kan klippas. I år är allt särskilt vackert, kraftigt och frodigt och friskt.

  SvaraRadera