fredag 3 juli 2015

En dag på lantgården i Sörmland

Hos Söderbönan med man i den vackra sörmlandsnaturen, en toppendag då vi var ute från morgon till kväll, dagen före var det åska och regn, dagen efter var det också åska och regn, jag tror att jag börjar bli synsk med vädret också:-), för jag bytte dag till denna:
Gästhuset och det är stort också, på 100 kvm så där kan vi kanske flytta in på ålderdomen:-)
Det finns gott om plats i fler fina byggnader
Fina lekstugan
I hönsgården är det så fint och tuppen är trevlig och snäll:-)
Det är inte mobbarhönan som hackat denna lilla kyckling i huvudet, mycket så det blev flera hål, de hann se i tid och flytta ut honom, han sprang inte så fort som de andra och då var hon på honom, fast det var inte hans mamma, han pep så ynkligt men sen fick han vara i en lite mindre inhägnad med sina små kompisar och syskon och blev så lycklig men var rätt vinglig, hoppas han repar sig, ville äta och dricka i alla fall och undersökte mina fötter:-)
De här bjässarna inger respekt, med dem gör man inte som man vill, denna väger 7 kilo:-) och brorsan finns här också i närheten

2 kommentarer:

 1. Sånna pioner finns i Botan här :)

  SvaraRadera
 2. Anna, ja det har mycket fint i sin stora trädgård:-)

  SvaraRadera

 • Nytt liv - På en helt vissen julblomma kommer det nya blad, och jag blir så glad för det. Kämparandan inbyggd i själva livet. Att bara luta sej mot den.
  6 timmar sedan
 • Lite var dag - Ja lite så, var dag när jag var själv så fixade jag med lite av varje, t ex gjorde nytt runt diskbänkens kanter med silicon, svårast var att ta bort det ga...
  1 år sedan
 • Jag har flyttat! - Inte så långt bort, min nya adress är: http://engelsktporslin.blogspot.se/
  5 år sedan