söndag 21 juli 2013

Solrosen

Så heter denna väldigt fina secondhand-butik i våra stugtrakter, ett väldigt fint café har de med inte bara tårtor (som Sara, Emma m flera bjöds på varefter deras namn dök upp i "fruntimmersveckan"), utan goda läckra räksmörgåsar bl a. Trevligt och fint på alla sätt med glad personal och även en stor trädgårdsservering finns. Här kan fyndas, en kvinna deklarerade att just en spinnrock behövde hon. Maken sa: vi har inte plats för mer, med lite trött och uppgiven röst. Hon låg då redan på golvet och vevade på tingesten, 50 kronor bara och tittade uppfordrande på mannen som igen sa: det finns inte plats. Hur det gick vet jag inte för mina ögon föll på dels ett fågelbad, en broderad tavla och en fin liten skål med ett eklöv i keramiken. De tog ingen plats alls:-).
Färgerna är klarare och finare i verkligheten, ett litet torp vid en sjö, med grinden där precis som vår stuga fast inte gäststugan är med, fint broderad och sedan inramat på ramverksta´n S:t Olofsgatan i Uppsala, vad allt det kostade kan man kalkylera om, jag betalade 35 kronor. Fågelbadet anlände precis och kostade 25 kronor. Maken köpte en fin och intressant bok, ganska nyutgiven om Uppsala stift som ingen tittat i som det såg ut som för 10 kronor.

2 kommentarer:

  1. Är man tillräckligt envis så finns det minsann alltid plats! :)

    SvaraRadera
  2. Trillingnöten, visst gör det:-), och ett fågelbad har jag tittat efter sen det förra spruckit och ville inte köpa något dyrbart igen, funderade på att gjuta ett i betong, hm, men då ska en säck med betong inköpas mm, mm. Det här blev en perfekt lösning:-) och tavlan ligger jag och tittar på från stugsängen:-).

    SvaraRadera