lördag 13 juli 2013

Monicas ljuvliga sommarbak:-)

Blåbärsmuffins, ingefärskakor, alldeles underbart goda, lite knäckigt sega med ljuvlig smak, en sorts knäckflarn med sultanrussin och kokos, knapriga och goda så man nästan svimmar, lingonmuffins med pepparkakskryddor och så Annas eminenta kak- bak- godis- och matbok från barn- tonår- och ungdomstid, där står allt jag behöver veta. En titt i den och jag hittar vad jag söker till små som stora kalas.

Allt är förstås bakat på ekologiska produkter, smör, mjölk, socker, sirap, vaniljsocker, russin, kokos, ägg, dinkelmjöl, vetemjöl, kryddor, lingon, blåbär, ja nu kommer jag inte på fler men det förhöjer smakupplevelsen mycket.

6 kommentarer:

 1. Inte illa bakat! Det ser verkligen sååå gott ut! Inget slår när man kan ta fram hembakat till kaffet på eftermiddagen. Känns väldigt lyxigt! Visst är det konstigt att det liksom skiftar. Förr var det normalt att ha hembakat hemma och det "köpta" var lyxigt. Nu är det tvärtom :)

  SvaraRadera
 2. Trillingnöten, tack:-), det blir verkligen gott att baka själv och allt hemgjort mår man bättre av. Ja det är sant att det var lite "fint" förr att gå till konditoriet och handla, på hemmafruarnas tid, var kanske lite att visa att de hade råd att köpa. Och kanske de fick nog av bakning om det gjordes varje dag hemma. Ja nu är tid lyx:-).

  SvaraRadera
 3. Anna, tack, det blev ett riktigt lyckat bak:-)

  SvaraRadera
 4. Åh vad gott allt ser ut. Sommaren är verkligen en tid för spontanbesök och fika. Idag har jag haft två omgångar fikagäster på besök då är det skönt att ha lite i frysen att plocka fram.

  SvaraRadera
 5. Skullalundanna, tack:-), ja det är jättebra att ha lite hembakt i frysen, skulle baka oftare, hur gott är det inte att värma en muffins eller bulle man gjort själv till kaffet istället för allt möjligt jox man köper, kanske jag planerar in en bakdag i veckan fast det har jag sagt förr:-).

  SvaraRadera