söndag 14 juli 2013

Min musiklista

Dotter Anna, http://steelcityanna.blogspot.se/2013/07/sommarmusik.html, frågar vilken musik vi skulle "drapera" våra liv med i ett program, jag har tänkt nu och minns:-).

1. Min kära lilla ponny, den sjöng jag med hög röst, väldigt lättsjungen och med en speciell rytm. Som av en händelse läser jag en artikel om Gullan Bornemark, 86 år, still going i grå pippilottaflätor.

2. Still, still:-), ja han Emil Ford kom till folkparken där vi bodde men jag var för liten att gå dit, men lyssnade mycket på hans musik. Och ramade in ett foto på honom och en faster från Stockholm tyckte det var lite konstigt men förstod sig nog inte så bra på barn:-).

3. Samuelsons måste få vara med, ungdomstid i Uppsala, den yngste Jard och jag var vänner, han var noga med lunchen och jag blev bjuden på mammans köttbullar från Värmland i hans lilla fina studentlägenhet. Han och bröderna studerade och arbetade hårt, tog väldigt mycket ansvar. Och jag åkte och lyssnade ibland när de sjöng och var en gång på Löttorp. Och jag tyckte om flera av deras sånger så väljer inte en nu men det går säkert bra när jag ska ha programmet;-).

4. Andrae Crouch, fantastisk, mycket gospel var det nu under Uppsalatiden blandat med OD:s konserter vår och höst. Andrae Crouch kom hit till universitetsaulan flera gånger med grupp och det var högtidsstunder. Väljer ingen enskild sång, de flesta tyckte jag om. Inspirerade många världsartister som Michael Jackson, Diana Ross, Elton John och har fått otaliga priser, är fortfarande aktuell. https://sv.wikipedia.org/wiki/Andrae_Crouch

5. I love you because..., Jim Reeves, ja var nog en romantisk period.

6.. Satisfaction, gillade Rolling Stones till en del, inte allt men särskilt denna låt.

7. Air, Bach och helst spelad av dotter Anna på flöjt, åh vad Annas flöjttoner strömmat genom rummen här. Saknar dem.

8. Blott en dag.

9. How Great Thou Art, The Priests.

10. Mycket klassiskt under många år och det finns hur mycket som helst att ösa ur, Sevilla, framförd av Isaac Albeniz, skriven för piano egentligen men transkriberad till gitarr och spelas oftast så. Mycket vacker.

 Lyssnar mindre på musik, tror det är åldersrelaterat:-), men det ska det ändras på, jag mår bra av musik. Här ska blandas klassiskt med Grymlings, t ex "Där gullvivan blommar" och "Mitt bästa för dig". Elvis med ABBA, The Priests, Johnny Cash, hittade precis hans julskiva, Artur Eriksson "Ovan där", Beatles, just nu spelar klassisk gitarr klassiska stycken:-) och härliga barnsånger ska lyssnas på.
Anna

2 kommentarer:

  1. Det visste jag inte att du gillade Rolling Stones :)

    SvaraRadera
  2. Anna, *skratt*, jo jag gillade dem, kan inte förklara varför men tyckte Mick hade intressant röst:-)
    och en del av musiken var också det. Lyssnade mycket på dem. Jag var inte så förtjust i Elvis t ex, det kom med åldern sedan:-). Nja, är inte så förtjust i honom nu heller egentligen, gillar Johnny Cash mer. Jag är nog rätt tuff;-).

    SvaraRadera