torsdag 11 juli 2013

Mellan husen

Det första min blick faller på när jag kommer till vattenposten utanför "stora" huset om mornarna, jag riktigt spritter till:-), så vackert är det med blommorna och vackrast är de vi inte planterat själva. Nu har vi lärt oss att känna igen var den fina lilla blåklockan växer i gräsmattan så den räddas av gräsklipparen, stor vit blåklocka finns i en rundel med rödklint som också sparas och den stora blåklockan var på väg att slå ut men jag tog inget foto än. Och allt finns mellan stugan och gästhuset. På gräsmattan mittemot sparar jag ett område med prästkragar. En annan slänt är täckt av rödklöver, ja det här "vilda" som naturen ger själv är något av det vackraste, rosor skulle jag gärna ha i mängd förstås men de har hittills inte överlevt vintrarna, nu fick jag en vit ros av rara G som förser oss inte bara med blommor utan med bakverk också:-).

4 kommentarer:

 1. De är väldigt vackra, kanske växer de sådär trassligt, bara att jag inte tänkt på det förut.

  SvaraRadera
 2. Anna, ja den lilla blåklockan växer i ett virrvarr, så man får leta efter stjälken när man vill klippa av några. Den stora blåklockan står en och en mer ståtligt, har ju mycket kraftigare stjälk också.

  SvaraRadera
 3. Vad vackert. Ser ut som ett hav av blåklockor. Jag håller med om att de vilda är det vackraste. Mot naturen ligger man i lä när det gäller att anlägga en "trädgård"...

  SvaraRadera
 4. Skullalundanna, ja det är verkligen vackert nu med alla sommarblommor, man blir glad av att se allt som sticker upp oväntat här och där:-), just detta område har vi lärt oss känna igen när det kommer små blad så vi inte klipper bort dem.

  SvaraRadera