fredag 12 juli 2013

Inte här

Nej här vill jag inte ligga. I denna minneslund. Vi var till kyrkan och kyrkogården där mammas och pappas grav är och andra släktingar har sina gravar här också med fina gravstenar. Lite sommarblommor behövdes hos mamma och pappa. Det är vackert och rofyllt här på kyrkogården.
Vi gick sedan till minneslunden, jag tyckte inte alls om den. Visserligen en fontän och en plats, en stor rundel, att sitta och tänka kanske, omgiven av vildvuxna rosor, väldigt vildvuxna. Ett kors finns med en planteringslåda vid foten som inte var omskött alls och intill två stora gräsrutor omgivna med gatusten. Där såg man var de grävt ned människan, (askan), små rundlar längs långsidan, rad på rad, och efter ena kortsidan också, rad på rad. Ovanpå växte en maskros, kraftig. Här skulle kunna vara en sommaräng med prästkragar, klöver, blåklockor mm mm. Men det är gräs enbart och så maskrosornas blad över var och en där man grävt.
Nej usch, det får bli en grav med gravsten den dagen och annars möjligen minneslunden där vi bor och bott så länge, där är det vackert tycker jag och fin utsikt över sjön.
Här porlade vattnet, det var fint men väldigt vildvuxet omkring som sagt
Här är buketter i kyrkogårdsförvaltningens vaser, tror inte att andra är tillåtna.
Till höger grävs askan ned rad på rad anonymt
När jag vände mig om för att gå tillbaka till mammas och pappas grav så möttes blicken av den vackra solen på nedgång.

2 kommentarer:

  1. Men vilken tråkig minneslund! Hemma hos oss befinner sig den uppe i skogen vid en vacker bäck som porlar så fint och härligt! Riktigt rofyllt!

    SvaraRadera
  2. Trillingnöten, jag tycker man blev dyster här, alldeles för stort område och de där stora gräsrektanglarna som var så tydliga gav en konstig känsla.

    SvaraRadera