torsdag 18 juli 2013

En kompis

Länge länge cirkulerade denna fjäril runt mig när jag spolade vatten, jag fuktade lite extra på stenarna och något var den där men inte så mycket, andra mindre fjärilar flög också till blommorna men denna var dubbelt så stor som en citronfjäril t ex, kollade lite på fjärilar på nätet men just denna dök inte upp. Någon som vet namnet?
Synnerligen svårfotad, så fort jag riktade kameran slog den ihop vingarna och satt så eller fladdrade frenetiskt med dem, men se det lyckades till slut när den började glo på mig:-)

5 kommentarer:

 1. Fjärilar är å vackra! Tyvärr vet jag inte vad den heter...Är inte så haj på namn. Här i NY ser vi mest en som är nästan helt vit. Om man inte går på Zoo där det finns fjärilsavdelning.

  ps, Googlade din fjäril och fick fram detta: http://butterflycircle.blogspot.com/2010/09/life-history-of-leopard.html kan det vara den?

  SvaraRadera
 2. Trillingnöten, visst är de vackra, vi har många olika sorter i år, från pyttesmå ljusblå som ser ut att ha en liten blomma på vingen och till stora. De är gärna omkring mig, kanske fattar mer än vad man kan tro:-).
  Vad bra du hittade på Google, tack, jag fick inte fram denna när jag googlade förut, tror det är den, ska studera den lite närmare, är nog oerhört sällsynt:-).

  SvaraRadera
 3. Trillingnöten, läste sidan och gick vidare, tydligen en Phalanta phalanta, den beskrevs första gången år 1773 av Dru Drury, engelsk entomolog, en av tidens främste, fjärilen hör till familjen praktfjärilar och är stor, undrar om den ska vara i vår trädgård och undrar varifrån den kom?

  SvaraRadera
 4. Åh vad spännande det blev det här! Tack för uppateringen! Jag har aldrig sett en sån fjäril tidigare så vem vet, kanske har emigrerat från nåt spännande ställe :)

  SvaraRadera
 5. Trillingnöten, visst är det spännande:-), får se om den dyker upp igen.

  SvaraRadera